Delta Dunarii 1 mai 2017


   Primavara anului 2017 s-a lasat greu asteptata, dar in cele din urma si-a facut timid aparitia, razele calde ale soarelui incepusera sa dezmorteasca in noi nazuinta spre o noua aventura. N-a trebuit sa astept mult, acelas temerar de anul trecut al deltei Bogdan Ganea cu ale lui calatorii exotice (pentru doritori www.mowiti.com) incepusera sa ne dea tarcoale si sa  ne tulbure traiul lnistit din sanul urbei. Efortul cosmic a fost unul pe masura, asa incat astrele se aliniaza intr-o conjunctura favorabila si ne permit o noua expeditie in Delta Dunarii chiar de 1 mai. 

   Modificarile canoei se finalizeaza www.top10omega.com in cele din urma cu succes, motorul de 86 lbs si acumulatorii de 24V insufla parca alta viata plutitoarei. 

   Asteptarea a luat sfarsit, ne punem pe impachetat si pornim spre Tulcea, ajungem de cu seara la locul lansarii,  iar orele ramase pana la dimineata le petrecem dormind in masina. Dormind e mult spus, emotiile nu m-au parasit asa usor,  asa ca somnul a devenit mai mult o amagire.

   In cele din urma se crapa de dimineata si fortam "trezirea". Ne intampina o vreme cam de toamna tarzie, frig, vant, iar soarele parca nu vroia sa se inroleze actiunii noastre. Punem plutitoarea la apa si ne punem in cele din urma in miscare sa traversam Dunarea cea mare pana spre canalul Mila 35. Ajungem spre mijlocul valtorii, vantul era destul de puternic, valurile pe masura, atunci imi dau seama ca plutitoarea n-a purtat niciodata atata greutate 2 pasageri si bagaje. Tot atunci a aflat si Ovi (pasagerul meu) de minunatia asta, caci atunci pierdut intre valurile Dunarii, gandeam cu voce tare; n-a avut ce face si si-a asteptat linistit deznodamantul. Am ajuns cu bine pe celalalt mal, insa putin cam umeziti, ne reorganizam, dam apa afara si pornim mai departe spre zari mai linistite.

   Odata cu intrarea Cartier Santos 100 Replica v pe canal, apele s-au mai linistit, noi ne-am mai relaxat, iar plutitoarea isi mai domolise mersul agitat de mai devreme. Am inceput sa ne integram in peisaj, sa privim la minunata salbaticie de acolo si la locurile exotice, parca incremenite in timp. N-am avut timp prea mult de contemplare, capitanul nostru oprise expeditia pe malul drept. De acolo se vedea un foarte mic canal, accesibil doar cand apa era mai mare, ce taia o padure de basm. Traseul ne purta in aval pe acel firicel de apa, departe de zbuciumul barcilor cu motor. Inaintarea noastra se face anevoios, decidem sa oprim motorul si sa inaintam la pagaie. Efortul a fost pe masura, insa frumusetea locurilor si multitudinea salbaticiei ne-a facut parcursul mai usor. 

   De pe acest mic canal am intrat in lacul Lung, lacul Mester, apoi am innoptat  "La Scaunele". A doua zi am mers pe canal pana la Mila 23, unde am innoptat la tanti Vali, iar a 3-a zi am petrecut noaptea la Nea Vasile, la cort, dupa ce am traversat lacul Gorgova. De aici Isac, Isaccel si sfarsitul traseului la Murighiol.

  Ca un rezumat pot sa spun cu mana pe inima ca primavara este unul din anotimpurile cele mai propice pentru vizitarea Deltei, natura revine la viata, pasarile sunt destul de numeroase, crapii bat apa la suprafata, incep depunerea icrelor, temperatura este foarte potrivita plimbarilor, iar apele marite deschid drumuri care in mod normal sunt secate sau inaccesibile pe timpul verii.

Rolex Replica

hublot replica watches

Best Replica Watches